ER DU FORÆLDER?

  • Streetmanagerforeningen har iværksat et rådgivningstilbud til forældre – kaldet FORÆLDRERÅDGIVNINGEN – som enten har børn, der er i risikogruppen for at blive kriminelle, eller børn der allerede er kriminelle.
  • Rådgivningen er gratis og anonym, og der ydes rådgivning både af praktisk og juridisk karakter. Endvidere er det også muligt blot at ringe ind og kunne snakke frit om sine frustrationer, tanker og følelser.
  • Forældrene en vigtig faktor i forhold til at hjælpe deres børn videre i livet – til et liv uden kriminalitet.

HVEM KAN FÅ HJÆLP?

Alle forældre kan få hjælp. Rådgivningen er dog opdelt i forhold til de unges alder, hhv. 13 år – 17 år og 18 – 21 år, da der er forskel på, hvilke rettigheder man har som ung såvel som forældre alt efter hvor gammel ens barn er.

HVEM HJÆLPER DIG?

Rådgivningen varetages af forældre, som tidligere har stået i samme situation med deres egne børn eller på anden måde har haft kriminalitet tæt inde på livet. De har således både erfaring og forståelse for den situation, man som forældre og børn står i, når en eller flere er involveret i kriminalitet. De ved derfor, hvilket behov man har som forældre i forhold til råd og vejledning, samt hvilke følelser og tanker, forældrene står med i situationen.

FORÆLDRERÅDGIVNINGEN er hjælp til forældre fra forældre.

HVAD KAN VI HJÆLPE MED?

Rådgivningen er delt op i forhold til, om den unge er kriminalitetstruet eller om de allerede er inde i systemet, f.eks. ved at være sigtet, varetægtsfængslet, efterlyst, under afsoning m.v.

  • Rådgivningen, der er målrettet forældre til de kriminalitetstruede, vil primært omhandle råd og vejledning i forhold til, hvad de kan gøre som forældre for at holde deres barn på rette vej, samt hvilke relevante tilbud der er i lokalområdet, f.eks. fritidsaktiviteter, job- og uddannelsesvejledning, og hvilke ydelser der kan søges til f.eks. at komme på efterskole/idrætsskole eller få en mentorordning.
  • Rådgivningen, der er målrettet forældre til unge, der er sigtet eller allerede afsoner, vil udover overstående også kunne få juridisk rådgivning i forhold til deres egne såvel som deres børns rettigheder, f.eks. omkring valg af advokat, hvad der må medbringes ved besøg m.v.

HVORDAN KAN DU FÅ HJÆLP?

Du kan rette henvendelse via foraeldre@streetmanager.dk, hvorefter du bliver kontaktet hurtigst muligt af en af vores rådgivere via telefon. Du kan også ringe på telefon 23 92 40 40. Som forælder kan du få hjælp hele døgnet hos en af vores rådgivere.